Baranya megye

Napi halfogási esély előrejelzés

Heti kapásindex előrejelzés

Sajnos a Baranya megyei horgászvizekről sokat nem tudok mondani. Nem volt még szerencsém az ország ezen részén kipróbálni a horgászatot. Mivel nincs tapasztalatom, így nem tudok tanácsokat adni, hogy milyen praktikák segítségével növelhetőek a fogási esély ezeken a vizeken.

Baranya megye nem bővelkedik természetes horgászvizekben, kivéve a kisebb vízfolyásokat mint a Karasica, vagy a Fekete-Víz patak. A Duna azon kis szakaszára, ami a megyét érinti, talán egy-két információval szolgálhatok, hogy mozgalmasabban teljen a horgászidő, ha véletlen egyhangúvá válik.

Egy fontos tipp, hogy a fogási esély előrejelzés még inkább beváljon.

Találhatóak itt a folyó korábbi részeiből kialakult holtágak, mint a Kölkedi Holt Duna és a Mocskos Duna. A folyó partja igen változatos kövezés, szakadékos part, és füves liget is megtalálható. Ezen a folyón is, mint általában, nagyon fontos a meder feltérképezése, hiszen ezen múlik, hogy a horgászat alatt  a halfogási esélyek, és kapásindex előrejelzés miként alakul Baranya megye ezen részén. Olyan területeken ahol a meder egyenletes nem sok hal fordul meg, hiszen az akadálymentes aljzaton nem áll meg a táplálék, hanem a folyás irányába elsodródik. A halak, a törések, gödrök, és homokpadok környezetében keresgélnek táplálékot, így ezeken a helyeken lehet számítani a jó kapásra. Ezek a részek azonban magukban rejtik a folyó által felhalmozott hordalékot, amik egy kissé megnehezítik a horgászatot, hiszen nehéz megtalálni azt a helyet ahol sok a hal, de kevés a szereléket veszélyeztető akadály.

Aki szereti kihívásokat, az jól fog szórakozni, hiszen a megfelelő hely megtalálása, minden fáradtságot megér, hiszen ott felejthetetlen horgászatokat tudhatunk magunk mögött.

Vissza a főoldalra!

fogási esély és heti kapásindex előrejelzés

 

Értékeljétek, hogy mennyire vált be a  fogási esély előrejelzés, mert ezáltal  fejleszthetjük az oldalon a fogási esély pontosságát.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Vissza a Főoldalra!