Halfogási esélyek légnyomás előrejelzés Komárom-Esztergom megye

Napi halfogási esély

Heti halfogási esély előrejelzés

Komárom-Esztergom megye területe sajnos nem bővelkedik horgászvizekben. A kisebb patakoktól eltekintve csak a Duna , illetve a magánkézben lévő horgásztavak biztosítanak kellemes időtöltést a megye horgászainak. Horgászvizek Komárom-Esztergom megyében.

Mindenképpen figyelni kell arra, hogy a horgásztavakon eltérő szabályok lehetnek a horgászrendet illetően, mint az általánosan betartandó feltételek. Sok helyen más méret és súlykorlátozások vannak érvényben a halak megtartására, mint egy vadvízi horgászat esetén.Ezeken a tavakon viszont nagyobb a halfogási esélyek légnyomás előrejelzés beválása Komárom-Esztergom megyében, mint a dunai horgászat esetén.

Dunáról!

A Duna mellet szóljon az, hogy aki a kihívásokkal teli horgászat híve, az kellemes időtöltést talál a folyó mellett. Hiszen a megfelelő horgászhely megtalálása nem egyszerű feladat. Aki gyakorlott a vadvízi horgászat területén az tudja, hogy az ilyen helyeken mennyire nagy kihívás a halakat a horogra csábítani.  Ha viszont a szerencsés pecás megtalálta a mederben megbújó töréseket, homokpadokat, és gödröket, akkor a várt eredmény nem marad el. A halak ezeken a részeken keresgélnek táplálék után, így mindig van esély a kapásra.

Az ilyen helyeket a víz fodrozódása jelzi. Amikor folyó egyenetlenségnek ütközik, akkor a sebessége megváltozik a környezetéhez képest, és a víztükör ezt jól jelzi, hiszen örvénylés kezdődik. Ahol ilyen viselkedés tapasztalható, ott érdemes a meder feltérképezését elvégezni, mert valószínűleg olyan egyenetlenséget mutat, aminek az alján jó eséllyel lerakódik a folyó által sodort táplálék.

Hol ne horgásszunk!

Azokon a részeken ahol a meder egyenletes, ott nem számíthatunk fogásokra, mert ezeken a folyószakaszokon a sodrás minden bejuttatott etetőanyagot elsodor, valamint, mivel táplálékban szegény terület, így a halak sem tartózkodnak ott, csak akkor ha a táplálkozási, és a vermelő helyük között vonulnak. Ilyenkor tapasztalható az a jelenség hogy egy adott napszakban fél- vagy egy óra erejéig a kapások megszaporodnak, majd eltünnek, és a fogások megszűnnek. Ezen időszak alatt vonulnak el a halak az adott területen.

Értékeljétek, hogy mennyire vált be a halfogási esélyek légnyomás előrejelzés, mert ezáltal  fejleszthetjük az oldalon a fogási esély pontosságát.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Vissza a Főoldalra!

halfogási esély és légnyomás előrejelzés