Fejér megye

Mai fogási esély.

Heti kapásindex előrejelzés

Fejér megye területe bővelkedik horgászvizekben. A  Duna mellet itt található az ország harmadik legnagyobb állóvize, a Velencei-Tó, illetve a magánkézben lévő horgásztavak is szép számban megtalálhatóak itt, amik  kellemes időtöltést biztosítanak a megye horgászainak. Horgászvizek Fejér megyében.

Mindenképpen figyelni kell arra, hogy a horgásztavakon eltérő szabályok lehetnek a horgászrendet illetően, mint az a MOHOSZ rendeletekben szerepel. Mások lehetnek a méret és súlykorlátozások a halak megtartását illetően, mint a természetes vizeken történő horgászat esetén.Ezeken a magán-tavakon viszont jobb a kapásindex és fogási esély előrejelzés beválása Fejér megyében, mint a dunai horgászat esetén.

A Duna mellet szól az, hogy  kihívásokkal teli horgászatot kedvelőknek kellemes időtöltést kínál a folyó, és nekik igazán fog tudni segíteni a mai fogási esély,  kapásindex előrejelzés.

Dunáról!

A megfelelő horgászhely megtalálása nem egyszerű feladat. Aki gyakorlott a folyókon zajló horgászat területén az tudja, hogy az ilyen helyeken mennyire nagy kihívás az eredményes horgászat.  Ha viszont a szerencsés pecás megtalálta a mederben megbújó töréseket, homokpadokat, és gödröket, akkor a várt eredmény nem marad el. A halak ezeken a részeken keresgélnek táplálék után, így mindig van esély a kapásra.

Az ilyen töréseket a víztükör fodrozódása jelzi. Amikor folyó vize egyenetlenségbe ütközik, akkor a sebessége kisebb lesz a környezetéhez képest, és a vízfelszín ezt jól jelzi, hiszen forgásba kezd. Ahol ilyen viselkedés észrevehető, ott érdemes a meder feltérképezését elvégezni, mert valószínűleg olyan törést mutat, aminek az alján jó eséllyel lerakódik a folyó által sodort táplálék.

Hol nincs kapás!

Azokon a részeken ahol a meder egyenletes, ott nem számíthatunk fogásokra, mert ezeken a folyószakaszokon a sodrás minden bejuttatott etetőanyagot elsodor, valamint, mivel táplálékban szegény terület, így a halak sem tartózkodnak ott, csak akkor ha a táplálkozási, és a vermelő helyük között vonulnak. Ilyenkor tapasztalható az a jelenség hogy egy adott napszakban fél- vagy egy óra erejéig a kapások megszaporodnak, majd eltűnnek, és a fogások megszűnnek. Ezen időszak alatt vonulnak el a halak az adott területen. Ha viszont csak ilyen helyen van lehetőség horgászatra, akkor fontos előre tájékozódni mai fogási esély kapásindex előrejelzés grafikonokkal.

Értékeljétek, hogy mennyire vált be a  kapásindex és fogási esély előrejelzés, mert ezáltal  fejleszthetjük az oldal pontosságát.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Vissza a Főoldalra!

kapásindex és fogási esély