Kapásindex és légnyomás előrejelzés Hajdú-Bihar megye

Napi fogási esély előrejelzés

Heti kapásindex előrjelzés

A területen a horgásztavak mellett, természetes vadvizek is nagy számban fordulnak elő. A megye észak-nyugati részén Borsod és Hajdú-Bihar határán a Tisza biztosít remek horgászati lehetőséget. A tiszai horgászatról itt található néhány tipp. Ezekkel a praktikákkal remélem, hogy a kapásindex és légnyomás előrejelzés Hajdú-Bihar megyében is jól tervezhetővé teszi a horgászatot.

A megye középső területein a Hortobágy-Berettyó, és a Keleti, illetve a Nyugati-Főcsatorna található. A dél-keleti területeken a Berettyó, és a Sebes-Körös kínál meghorgászható területeket.

Csatornákról!

A Nyugati-Főcsatorna Tiszavasvárinál ered a Keleti-Főcsatornából, és 70 km-t tesz meg Újszentmargitáig. Az mellett, hogy nagyon kedvel horgászvíz, biztosítja a hortobágyi területek öntözését is.

A Keleti-Főcsatorna Tiszalöknél ered, és egészen a megye déli részéig fut. Elsődleges szerepe a körülötte fekvő területek öntözése, illetve a iparágakhoz szükséges vízmennyiség biztosítása. Fő feladata mellett, a nagyszámú halállományának, és kedvező partviszonyainak köszönhetően, a horgászok körében is igen kedvelt.

A Hortobágy-Berettyó a nevéből is egyértelművé válik, hogy a Hortobágyot szeli ketté. A Keleti főcsatornából ered, és Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Békés megyét érintve a Körös vizét táplálja. A csatornában 2010-ben nagy halpusztulás történt, és az állomány jelentősen lecsökken. Az elmúlt években azonban sikerült csaknem teljesen visszaállítani a normál állapotokat.

A Berettyó Románia területén ered, és Magyarországon a Sebes-Körösbe torkollik. Magyarországi szakasza nem túl bővizű, valamint az esése is igen lecsökken. Ennek köszönhetően a meder inkább iszapos jellegű.

A Sebes-Körös is Keleti szomszédunknál ered. Magyarországon Hajdú-Bihar és Békés megye határán folyik majd a Hármas-Körösbe ömlik. Jellegzetessége, hogy a vízszintje nagy tartománybn mozog. Szárazabb időszakokban nem ritka az 50 cm körüli vízszint, de a 3,5 méteres vízállás sem ritka.

Értékeljétek, hogy mennyire vált be a kapásindex és légnyomás előrejelzés, mert ezáltal  fejleszthetjük az oldalon a fogási esély pontosságát.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Vissza a Főoldalra!

kapásindex légnyomás előrejelzés