Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Napi fogási esély

Heti halfogási esély előrejelzés

Telefonos applikációnk elérhető “Angler’s Index” néven, a Google Play kínálatában, vagy itt is letölthető!

Az alkalmazásban a változók pontosabb összevetésével történik a fogási esélyek kiszámítása, így pontosabb értékek kerülnek megjelenítésre.

Az applikációban  részletes időjárás, holdfázis és légnyomás előrejelzések találhatóak.

Kétség kívül a terület meghatározó vadvize a Tisza. Természetesen más horgászvíz is rendelkezésre áll ezen a területen. Horgászvizek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legnagyobb horgászvize a Tisza. Fontos megemlíteni még a szőke folyót tápláló kisebb vadvizeket is, mint a Túr, a Szamos, vagy a Kraszna. A folyóvizek mellett, nagy számban fordulnak elő tiszai holtágak, illetve magánkézben lévő horgásztavak is. Ebben a megyében minden horgász megtalálja a számára megfelelő területet.

A folyón történő horgászattal kapcsolatban, már többször írtam le a tapasztalataimat, ezért most egy másik témában szeretnék segíteni. A területen sok holtág található. Aki horgászott már ezeken a vizeken, azt tudja, hogy majdnem minden holtágban nagy gondot jelent az elszaporodott törpeharcsa állomány. Szeretném ha a fogási esély és kapásindex előrejelzés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a kívánt halfajták megfogásával válna valóra.

Az én fő horgászvizem a Tisza, de amikor az áradások vagy egyéb feltételek miatt, nem lehet megközelíteni, akkor a közeli holtágakon próbálkozom. Azt hiszem nem mondok újat azzal, hogy ezeket a kis termetű harcsákat nem nagy kihívás horogra csábítani, azonban nagyon megkeserítik a horgász életét.

A holtági horgászatra csak akkor viszek magammal élő csalit, ha az a tervem, hogy néhány nagyobb példányt haza akarok hozni, mivel paprikás lisztben sütve nagyon finom.

Ha el szeretnénk kerülni, hogy a törpék elrontsák a szórakozásunkat, akkor semmiképpen ne használjunk élő csalit. Gabonaféléket használva sikeresen lecsökkenthetjük az érdeklődésüket, bár ahol nagyon elszaporodtak ott a kukoricát és a puffasztott gabonaféléket is elfogyasztják. Ha a gabonafélék nem válnak be akkor a nagyobb tigrismogyoró vagy kemény bojli lehet a megoldás. Az etetést is olyan anyagokkal kell végezni, amit a törpeharcsa nem szeret, vagy fizikailag nem tud elfogyasztani.

Értékeljétek, hogy mennyire vált be a  kapásindex, mert ezáltal  fejleszthetjük az oldalon a fogási esély pontosságát.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Vissza a Főoldalra!