Halfogási esélyek előrejelzés dunántúli megyékre vonatkozóan.

Halfogási esélyek előrejelzés dunántúli megyékre vonatkozóan, részletezve mutatja a napi fogási esély, illetve a heti várható kapás alakulását.

Halfogási esélyek előrejelzés Győr-Moson-Sopron megye
Halfogási esélyek előrejelzés Komárom-Esztergom megye
Fogási esélyek előrejelzés Fejér megye
Halfogási esélyek előrejelzés Vas megye
Halfogási esélyek előrejelzés Zala megye
Halfogási esélyek előrejelzés Veszprém
Halfogási esélyek előrejelzés Tolna megye
Halfogási esélyek előrejelzés Somogy megye
Halfogási esélyek előrejelzés Baranya megye

A fenti képekre kattintva találjátok a halfogási esélyek előrejelzés dunántúli megyékre bontva a mai fogási esélyeket, és a heti kapásindex előrejelzéseket, amiket  több adat összevetését alkalmazva helyeztem diagramokba. Halfogási esélyek előrejelzés dunántúli megyékre vonatkozóan grafikonokon megjelenítve mutatják meg, hogy mikor, mennyi a kapás esélye,  az adott időszakban százalék értékben kifejezve. A számítások olyan adatok felhasználásával készültek, amelyek nagyban befolyásolják a halak táplálkozási kedvét.

A Dunántúli területek bővelkednek jó fogási esélyt biztosító folyó, és állóvizekben, amelyek nem szűkölködnek a jó kapásokban. Meglehet hogy kevesebb vadvíz található a dunántúli területeket, mint az ország keleti felén, azonban a meghorgászható vízfelület itt nagyobb. A Duna az elsődleges folyó ami a horgászoknak eszébe jut, ha dunántúli horgászatról van szó, hiszen remek fogási esélyek jellemzik, és  sok szívdobogtató  kapás teszi kellemessé a horgászat alatt eltelt időt.

A másik és talán nagyobb csábító erővel hat a vizek szerelmeseire, a Balaton hatalmas területe. A tóban nem ritkák a 15 kg feletti pontyok, mint az, az oldalon található videóban is látható. A fogási esélyek itt jobbak, és több kapás várható, mint a folyókon, hiszen a tó könnyen horgászható területekkel rendelkezik, és ha egy területet folyamatosan ellátunk táplálékkal akkor jelentősen megnő a halfogás esélye.

Dunai- és általában a folyókon zajló horgászat során igen sok múlik a helyválasztáson. A megfelelően választott terület a  horgászat idején sok nagyszerű kapást eredményezhet. Ezeken a vizeken nagyon fontos, hogy olyan területen horgásszunk, ahol a halak táplálkoznak, hiszen itt a legmagasabb az esély a fogásra.

Tudni kell hogy a halak a táplálkozási, és a vermelési helyükön tartózkodnak a legtöbbet.

A vermelési helyen sok hal található, viszont itt nem aktívak, így ezeken a területeken történő horgászat során, kisebb a fogási esély, és kevés kapás valószínű. A táplálkozási helyeken szinte folyamatosan tartózkodnak halak, és táplálékot keresnek. A táplálkozási helyek a folyó mederben található gödrök és törések. Az ilyen egyenetlenségekben a folyó lerakja a hordalékot, és ezáltal a halak táplálékát.

Hogyan találjuk meg ezeket a remek kapásokkal, és  fogási esélyekkel kecsegtető helyeket? Árulkodó jel a vízfelület. Amikor a folyó vize egy gödör vagy törés peremén halad át, akkor a sebessége megváltozik a környező területhez képest, így örvényleni kezd, ami a felszínen könnyen észrevehető. Ha ilyen fodrozódást látunk, akkor érdemes megtenni a meder feltérképezését. Ez történhet radarral, vagy a hagyományos módon..

Fontos tudni hogy  jó helyre dobjuk be a csalinkat hiszen a gödrökben található akadók, nagy eséllyel, a teljes szereléket elszakítják. Sajnos az ilyen törésekben nem csak a táplálék, hanem a hordalék is lerakódik, így fontos, a meghorgászott terület az összehordott faágak és egyéb  törmelék előtt legyen, de ne túl messze tőle, hiszen a halak ott keresik a táplálékot. Ezt a távolságot néhány dobás után meg fogjuk tudni határozni.

Bízom benne hogy a fogási esély, és kapásindex előrejelzés beválását, sok örömteli kapás kíséri majd.

Vissza a főoldalra!

mai fogási esély heti kapásindex előrejelzés

 

Várom visszajelzéseiteket, hogy a “megjósolt” esélyek, milyen pontossággal váltak be.

Addig is sok sikert, és görbüljön!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .