Csongrád-Csanád megye

Napi fogási esély előrejelzés

Heti kapásindex előrejelzés

Csongrád-Csanád megye sok nagyszerű horgászvízzel rendelkezik. A terület legnagyobb és legjelentősebb horgászvize a Tisza. Itt található még a Csongrádnál a folyóba torkolló Körös, és a megye déli részén a Maros. A folyókon kívül még rengeteg holtág, és mesterséges tó található meg. Horgászvizek Csongrád-Csanád megyében.

Érdemes tudni, hogy a mesterséges horgásztavaknál más szabályok lehetnek érvényben, mint a MOHOSZ utasítások. Eltérő méret és súlykorlátozások lehetnek a halak megtartásával kapcsolatban.

A Tisza szakaszára, ami egész Csongrád-Csanád megyét átszeli, talán egy-két információval szolgálhatok, hogy jobban beváljon a fogási esély és kapásindex előrejelzés Csongrád-Csanád megyében, és mozgalmasabban teljen a horgászidő, ha véletlen egyhangúvá válik.

Tiszáról!

Találhatóak itt a folyó korábbi részeiből kialakult holtágak, mint a Gyálaréti Holt-Tisza, vagy a Nagyfai Holt-Tisza, de még sokáig sorolhatnám. Az alábbi tippek a Körös vagy a Maros  szakaszain is beválnak. Mivel én legtöbbet a Tiszán horgászom, így van tapasztalatom.  A Tisza partja igen változatos kövezés, szakadékos part, és néhány helyen füves részek is megtalálhatóak. Itt is, mint minden folyón általában, nagyon fontos a meder feltérképezése, hiszen ezen múlik, hogy a horgászat alatt mennyi kapást érhetünk el. Olyan területeken ahol a meder egyenletes nem sok hal található, hiszen az akadálymentes meder felszínén nem áll meg a táplálék, hanem a sodrás magával viszi. A halak, az egyenetlenségek, törések, gödrök, környezetében keresgélnek élelem után, így ezeken a helyeken lehet számítani sok fogásra. Ezek a részeken azonban megtalálhatóak a folyó által felhalmozott hordalékok, amik megnehezítik a horgászatot, hiszen nehéz megtalálni azt a helyet ahol sok a hal, de kevés a szereléket veszélyeztető akadály.

Aki szereti kihívásokat, az jól fog szórakozni, hiszen a megfelelő hely megtalálása, minden fáradtságot megér, hiszen ott felejthetetlen horgászatokat tudhatunk magunk mögött.

Értékeljétek, hogy mennyire vált be a  kapásindex, mert ezáltal  fejleszthetjük az oldalon a fogási esély pontosságát.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Vissza a Főoldalra!

halfogási esély és heti kapásindex előrejelzés