Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Napi fogási esély előrejelzés

Heti halfogási esély előrejelzés

A megyében a Sajón és a Tiszán kívül még sok meghorgászható vízfelület áll a horgászok rendelkezésére. Horgászvizek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A Sajót tápláló többi folyó is említést érdemel többek között a horgászok szempontjából. A Hernád, Bódva, vagy a Bodrog is remek időtöltést ígér, ha vízparton szeretnénk tölteni a szabadidőnket. Tervezés előtt azonban tájékozódni érdemes, hogy a halfogási esély előrejelzés Borsod megyében, milyen indexet ígér.

Legnagyobb vízfelületet a megyében a Sajó biztosítja, ami a legfontosabb tiszai mellékfolyók közé tartozik. A pisztráng állománya jelentős, így a legyező horgászatot kedvelőknek kitűnő szórakozást kínál.

A Bódva Szlovákiában ered és Borsod meggyében, mintegy 65 km megtétele után a Sajó vizét táplálja. A folyó esése majdnem 1 m/km, így nagy esésű folyónak számít, ami a mederalakítás szempontjából fontos. A gyors folyású víz a fenéken gödröket, és töréseket hoz létre, ahol a halak előszeretettel tartózkodnak. A folyóban minden népszerű halfaj megtalálható.

A Bódvához hasonlóan a Hernád is Szlovákiából ered, és a Magyarországon megtett közel 120 km után a Sajóba ömlik. Gyors folyású és horgászvíz, amelynek szélessége átlagban 30 méter, a mélysége nagyon változó. A népszerű halfajok közül a legnagyobb számban a harcsa fordul elő.

A Bodrog is északi szomszédunknál ered, majd hazánkban mintegy 51 km után, Tokajnál a Tiszába ömlik. A folyó halállománya igen gazdag. Szélessége a felső szakaszon 50 méter átlagosan, amíg az alsó szakaszán 60-160 méter is lehet. A víz mélysége az egész folyószakaszon 1,5-3,5 méter között ingadozik.

Mivel a folyó esése nagyon kicsi, nagyjából 0,5 cm/km. Így a sebessége igen alacsony. Helyenként alig éri el az 1 km/h-t.  Ez a tulajdonsága kedvez a pontyoknak, így jelentős számban fellelhetőek ebben a vízben, akárcsak a harcsa, amiből szintén jelentős állomány népesíti be a Bodrogot.

Vissza a főoldalra!

halfogási esély és heti kapásindex előrejelzés

Értékeljétek, hogy mennyire vált be a halfogási esély előrejelzés Borsod megyében, mert ezáltal  fejleszthetjük az oldal pontosságát.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Vissza a Főoldalra!