Veszprém megye

Telefonos applikációnk elérhető “Angler’s Index” néven, a Google Play kínálatában, vagy itt is letölthető!

Az alkalmazásban a változók pontosabb összevetésével történik a fogási esélyek kiszámítása, így pontosabb értékek kerülnek megjelenítésre.

Az applikációban  részletes időjárás, holdfázis és légnyomás előrejelzések találhatóak.

Napi fogási esélyek

Heti halfogási esély 

Veszprém megye területe sajnos nem bővelkedik horgászvizekben. A  Balaton mellett, az itt található, magánkézben lévő horgásztavak jelentik az összes a meghorgászható vizet. Horgászvizek Veszprém megyében.

Mindenképpen figyelni kell arra, hogy a horgásztavakon eltérő szabályok lehetnek a horgászat szabályait  illetően, mint az a MOHOSZ szabályozásokban megtalálható. Mások lehetnek a korlátozások a súly és méret tekintetében, a halak megtartását illetően, mint a természetes vizeken történő horgászat esetén.Ezeken a magán-tavakon viszont jobbak a halfogási esélyek és kapásindex előrejelzés beválása Veszprém megyében, mint a balatoni horgászat esetén.

Természetesen nem elhanyagolható az a tény, hogy a megye teljes déli határát a Balaton szegélyezi. Ezen a tavon való horgászat előtt mindig tájékozódjon a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. honlapján.

Horgászcsónak nélkül elég korlátozott a horgászati lehetőség ezen a tavon, és nagy kihívást jelent egy olyan horgászhely megtalálása, ami eredményes időtöltést kínál. A csónakkal rendelkező horgászok szerencsésebb helyzetben vannak, hiszen olyan területeket tudnak felderíteni, amik a parti horgászat esetén nem érhetőek el. Feltérképezhetővé válnak az olyan nádassal és egyéb vízinövénnyel benőtt területek, ahol szeretnek a halak tartózkodni és táplálkozni. A folyamatos etetéssel elérhetjük, hogy a tóban élő nagyobb halakat is rendszeres vendégként köszönthessük az adott területen.

Megéri a befektetett munka, mert a Balatonban nem ritkák a 15 kg feletti pontyok, ahogy az, az oldalon található videóban is látható. Egy ilyen példány horogra csábítása, minden bosszúságot elfelejtet, ami az eddigi horgászatok alatt előfordult.

Mielőtt azonban nekivágunk a hatalmas vízfelszín felderítéséhez, minden alkalommal pontosan tájékozódni kell az időjárásról, és a balatoni viharjelzésekről. A tó méreténél fogva nagyon veszélyes helyzeteket produkálhat, ezért a biztonságunk érdekében több helyről is szerezzünk információt a várható időjárási helyzetről.

Értékeljétek, hogy mennyire vált be a  kapásindex, mert ezáltal  fejleszthetjük az oldalon a fogási esély pontosságát.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Vissza a Főoldalra!