Zala megye

Napi fogási esély

Heti halfogási esély

Zala megye területe bővelkedik horgászvizekben. Többek között a Kis-Balaton, és a Zala folyó, illetve a magánkézben lévő horgásztavak biztosítanak kellemes időtöltést a megye horgászainak. Horgászvizek Zala megyében.

Zala megye bővelkedik vadvízi horgászterületekben. A megye fő folyója  a Zala, amely teljes hossza itt található. A területen sok olyan kisebb folyó található, mint a Kerka és a Mura kis szakasza, amik a Dráva  vízhozamát gyarapítják. A horgásztavak és a nagyszámú vadvizeknek köszönhetően, a kapásindex és fogási esély előrejelzés Zala megyében, alkalmasnak bizonyulhat. Remélem hogy  tervezhető horgászatot biztosítanak.

A Zala teljes hossza Magyarországon található, és sok patak vízét összegyűjtve  a Balatonba torkollik. Azonban ez a tulajdonsága jó hatással lehet a horgászatra, mivel a nagy sebességű vízfolyás erős erodáló hatása miatt, jó feltételeket biztosít a mederviszonyokban.

A halak táplálkozása szempontjából fontos a meder egyenetlensége. A folyó alján található töréseken és gödrökben felhalmozódik a hordalék, így a táplálékát biztosító anyagok is. Ezeken a szakaszokon, szinte egész nap tartózkodnak horogra csábítható halak. Fontos tudni hogy a táplálékkal együtt a törmelék is (faágak, kövek) megtalálható ezeken a területen, ami megnehezíti a sikeres horgászatot. Ez az akadály, a csali megfelelő helyre juttatásával kiküszöbölhető. Meg kell találni a kellő távolságot, hogy az akadót elkerüljük, de még azon a területen belül érjen földet a horog, ahol még tartózkodnak halak. A Zala torkolatában található a Kis-Balaton, ami jelenleg védett mocsaras terület. A folyó itt rakja le a legtöbb hordalékát mielőtt a Balaton vizét táplálná. A 20. század első felében a Kis-Balaton térségében történt mesterséges változtatások lecsökkentették a mocsaras területeket. Az 1950-es években készült terv alapján sikerült megmenteni, és helyreállítani a területet.

Telefonos applikációnk elérhető “Angler’s Index” néven, a Google Play kínálatában, vagy itt is letölthető!

Az alkalmazásban a változók pontosabb összevetésével történik a fogási esélyek kiszámítása, így pontosabb értékek kerülnek megjelenítésre.

Az applikációban  részletes időjárás, holdfázis és légnyomás előrejelzések találhatóak.

Értékeljétek, hogy mennyire vált be a  kapásindex, mert ezáltal  fejleszthetjük az oldalon a fogási esély pontosságát.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Vissza a Főoldalra!