Somogy megye

Kapás index napi fogási esély

Heti halfogási esély előrejelzés

Telefonos applikációnk elérhető “Angler’s Index” néven, a Google Play kínálatában, vagy itt is letölthető!

Az alkalmazásban a változók pontosabb összevetésével történik a fogási esélyek kiszámítása, így pontosabb értékek kerülnek megjelenítésre.

Az applikációban  részletes időjárás, holdfázis és légnyomás előrejelzések találhatóak.

Somogy megye területe bővelkedik horgászvizekben. A  Balaton mellett, az itt található számos, magánkézben lévő horgásztavak, valamint a Rinya és a Dráva is növeli a meghorgászható vizek nagyságát. Horgászvizek Somogy megyében.

Érdemes figyelni arra, hogy a horgásztavakon eltérő szabályok is érvényben vannak a horgászat szabályait  illetően, mint az, az általános utasításokban megtalálható. Eltérőek  lehetnek a korlátozások a súly és méret tekintetében, amit szem előtt kell tartani a horgászat alatt. Ezeken a magán-tavakon viszont jobb a kapásindex, és fogási esély előrejelzés beválása Somogy megyében, mint a balatoni horgászat esetén.

Természetesen a legfontosabb az a tény, hogy a megye teljes északi határát a Balaton foglalja el. Ezen a tavon való horgászat előtt mindig tájékozódjon a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. honlapján, az érvényben lévő szabályozásokról.

Horgászcsónak nagy segítségünkre lehet ezen a tavon, mert enélkül kihívást jelent egy olyan horgászhely megtalálása, ahol eredményes lehet a horgászat. A csónakkal rendelkező horgászok szerencsésnek  mondhatják magukat, hiszen olyan területeket tudnak eljutni, amik a partról nem érhetőek el. Feltérképezhetőek lesznek az olyan nádassal benőtt területek, ahol szeretnek a halak tartózkodnak és  táplálkoznak. A folyamatos etetéssel elérhetjük, hogy a tóban élő nagyobb halak is tartósabban jelen legyenek.

A befektetett munka megéri, mert a Balatonban nem ritkák a 15 kg feletti pontyok, ahogyan a megye másik híres vizében is. A megye déli részén található Gyékényesi-Tó méltán híres a tiszta vizéről, és a hatalmas 25 kg feletti pontyairól. Érdemes meglátogatni.

Mielőtt azonban nekivágunk a Balaton hatalmas vízterületének felderítésének, minden alkalommal tájékozódni kell az időjárásról, és a balatoni viharjelzésekről. A tó nagyon veszélyes helyzeteket produkálhat, a biztonság érdekében csak akkor induljuk horgásztúrára, ha az előrejelzés biztonságos feltételeket ígér.

Értékeljétek, hogy mennyire vált be a  kapásindex, mert ezáltal  fejleszthetjük az oldalon a fogási esély pontosságát.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Vissza a Főoldalra!