Tolna megye

Napi fogási esély

Heti halfogási előrejelzés

Telefonos applikációnk elérhető “Angler’s Index” néven, a Google Play kínálatában, vagy itt is letölthető!

Az alkalmazásban a változók pontosabb összevetésével történik a fogási esélyek kiszámítása, így pontosabb értékek kerülnek megjelenítésre.

Az applikációban  részletes időjárás, holdfázis és légnyomás előrejelzések találhatóak.

Tolna megye területe bővelkedik horgászvizekben. Itt található a Sió, ami több kisebb vízfolyás vizét összegyűjtve a Dunába torkollik. Állóvizek is találhatók ezen a területen, amik  kellemes időtöltést biztosítanak a megye horgászainak. Horgászvizek Tolna megye.

A magánkézben lévő horgásztavak mellet, többek között itt található a Fadd-Dombori Holt-Duna, vagy a Tolnai-Duna.

Azokban a cikkekben, amelyekben meg szeretné jeleníteni a hirdetéseket, helyezze el a hirdetési kódot a tartalom HTML-kódrészei közé A hirdetés oldalon való megjelenése 20–30 percet vehet igénybe. Lehetséges, hogy a hirdetés először normál vizuális hirdetésként jelenik meg; ebben az esetben hamarosan felváltja egy natív hirdetés. További részletekért olvassa el a kódmegvalósítási

Mindenképpen figyelni kell arra, hogy a horgásztavakon eltérő szabályok lehetnek a horgászrendet illetően, mint az, az általános rendeletekben szerepel. Mások a méret és súlykorlátozások a halak megtartására vonatkozóan, mint a természetes vizeken történő horgászat esetén.Ezeken a magán-tavakon viszont jobb a kapásindex és halfogási esélyek  előrejelzés Tolna megyében, mint a dunai horgászat esetén.

A Duna mellet szól az, hogy  kihívásokkal teli horgászatot és időtöltést kínál.

A megfelelő horgászhely megtalálása nem egyszerű ezen a folyón sem. Aki gyakorlott a vadvizeken zajló horgászat területén az tudja, hogy az ilyen helyeken mennyire nagy kihívás a kapások elérésére.  Ha viszont a szerencsés pecás megtalálta a mederben megbújó egyenetlenségeket, akkor a várt eredmény nem marad el. A halak ezeken a részeken keresgélnek táplálék után, így mindig van esély a halfogásra.

Az ilyen gödröket a víztükör fodrozódása jelzi. Amikor folyó vize törésbe ütközik, akkor a sebessége kisebb lesz a környezetéhez képest, és a vízfelszínen ez jól látható, hiszen forgásba kezd. Ahol észrevehető a viz megváltozása, ott érdemes a meder feltérképezését elvégezni, mert valószínűleg olyan egyenetlenséget  mutat, aminek az alján jó eséllyel lerakódik a folyó által sodort táplálék.

Azokon a részeken ahol a meder egyenletes, ott nem számíthatunk fogásokra. Ezeken a folyószakaszokon a sodrás, az egyenletes folyómederben minden bejuttatott etetőanyagot elsodor. Mivel táplálékban szegény terület, így a halak sem tartózkodnak ott, csak akkor ha a táplálkozási, és a vermelő helyük között vonulnak. Ilyenkor tapasztalható az a jelenség, hogy egy adott napszakban fél- vagy egy óra erejéig a kapások megszaporodnak, majd eltűnnek, és a fogások megszűnnek. Ezen időszak alatt vonulnak el a halak az adott területen.

Értékeljétek, hogy mennyire vált be a  kapásindex, mert ezáltal  fejleszthetjük az oldalon a fogási esély pontosságát.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Vissza a Főoldalra!