Vas megye

Napi fogási esély

Heti halfogási esély előrejelzés

Telefonos applikációnk elérhető “Angler’s Index” néven, a Google Play kínálatában, vagy itt is letölthető!

Az alkalmazásban a változók pontosabb összevetésével történik a fogási esélyek kiszámítása, így pontosabb értékek kerülnek megjelenítésre.

Az applikációban  részletes időjárás, holdfázis és légnyomás előrejelzések találhatóak.

Egyik legnyugatibb megyénkben nagy számban fordulnak elő horgásztavak, illetve természetes vadvizek is. Horgászvizek Vas megyében.

Fontos figyelni arra, hogy a magánkézben lévő vizeken eltérő szabályok lehetnek a horgászatot illetően, mint az általánosan betartandó állami szabályok. Sok helyen más korlátozások vannak érvényben a halak megtartásának előírásairól, mint egy vadvízi horgászat esetén.

Vas megye bővelkedik vadvízi horgászterületekben. A megye fő folyója  a Rába, amely magyarországi szakaszának legnagyobb része itt található. A területen sok olyan kisebb folyó található, ami a Rába vízhozamát gyarapítja, hogy végül a Duna legnagyobb magyarországi mellékfolyója legyen. A horgásztavak és a nagyszámú vadvizeknek köszönhetően, a fogási esély kapásindex előrejelzés, valamint a kapás és fogás mutatója alkalmasnak bizonyulhat a tervezhető horgászat érdekében.

A Rába nagy esésű folyó, így a sebessége eléggé kiszámíthatatlan. Azonban ez a tulajdonsága jó hatással lehet a horgászatra, mivel a nagy sebességű vízfolyás erős erodáló hatása miatt, jó feltételeket biztosít a mederviszonyokban.

A halak táplálkozása szempontjából fontos a meder egyenetlensége. A folyó alján található töréseken és gödrökben felhalmozódik a hordalék, így a táplálékát biztosító anyagok is. Ezeken a szakaszokon, szinte egész nap tartózkodnak horogra csábítható halak. Fontos tudni hogy a táplálékkal együtt a törmelék is (faágak, kövek) megtalálható ezeken a területen, ami megnehezíti a sikeres horgászatot. Ez az akadály, a csali megfelelő helyre juttatásával kiküszöbölhető. Meg kell találni a kellő távolságot, hogy az akadót elkerüljük, de még azon a területen belül érjen földet a horog, ahol még tartózkodnak halak. A Rábában nagy számban található kagylók sajnos szintén akadályozhatják a kellemes horgászatot, mivel a szerelék elszakadását nagyban elősegítik. Itt jól jöhet az olyan horgászzsinór ami az ilyen viszonyokra lett kifejlesztve.

Értékeljétek, hogy mennyire vált be a  kapásindex, mert ezáltal  fejleszthetjük az oldalon a fogási esély pontosságát.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Vissza a Főoldalra!