Kapásindex és légnyomás előrejelzés Pest megye

Napi fogási esély

Heti kapás index előrejelzés

Pest megye is azon területek közé tartozik, ahol rengeteg remek horgászvíz található. Horgászvizek Pest megyében.

A megye fő horgászvize a Duna, de nem szabad elfeledkezni a Délegyháza, illetve a Csepel-Szigetszentmiklós körzetében elterülő nagy horgásztavakról, melyek nagy területeket biztosítanak a horgászok számára.

A Délegyháza környezetében a 8 nagyobb tó található, amik területe megközelíti a 300 hektárt. A 8 tóból álló rendszert a kavicsbányászatnak köszönhetjük. Ennek a tevékenységnek köszönhetően, a tavak száma várhatóan nőni fog. A halállományban megtalálhatóak a kedvelt halfajok többsége. A tórendszer, a környék turisztikai látogatottsága miatt a horgászaton kívül egyéb szórakozást is kínál, többet között a vízi sportokat kedvelők is rendszeresen látogatják ezeket a vizeket. A tavak nagy része magánkézben lévő horgászvíz, így figyelembe kell venni, hogy esetenként más szabályok lehetnek érvényben mint az általános előírások.

Természetes vizekről!

A Csepel-Szigetszentmiklós környéki horgászvizek kisebb területet foglalnak el mint a délegyházi tavak, de a főváros közelsége miatt, nagyon népszerű, elsősorban a bojlis horgászatot kedvelők körében.

A Dunán való horgászathoz néhány tippet már írtam itt, hogy kapásindex és légnyomás előrejelzés pest megyében, használható információkat nyújtson. A folyó ezen a területen két folyóágat hoz létre, és ennek köszönhetően közel megduplázódik, a meghorgászható vadvizek felülete. A ráckevei Duna hossza 57 km, azonban, horgászatra inkább az alsó szakasza alkalmas. A folyó sebessége 0,3-0,5 km/h a szabályozó zsilipeknek köszönhetően. Ez a tulajdonsága remek  feltételeket biztosít az olyan melegkedvelő halfajtának mint a ponty. A Ráckevétől Tassig tartó szakaszon a legjobbak a feltételek a horgászathoz. Itt található háborítatlan természeti környezet, a kiváló kikapcsolódás mellett, a horgászat szempontjából jó előjel lehet.

Telefonos applikációnk elérhető “Angler’s Index” néven, a Google Play kínálatában, vagy itt is letölthető!

Az alkalmazásban a változók pontosabb összevetésével történik a fogási esélyek kiszámítása, így pontosabb értékek kerülnek megjelenítésre.

Az applikációban  részletes időjárás, holdfázis és légnyomás előrejelzések találhatóak.

Értékeljétek, hogy mennyire vált be a  kapásindex és légnyomás előrejelzés Pest megyében, mert ezáltal  fejleszthetjük az oldalon a fogási esély pontosságát.

Vissza a főoldalra!

kapásindex és légnyomás előrejelzés

 

4 hozzászólás

 1. Friedrich Balázs

  Sziasztok,

  A diagramos halfogási előrejelzésetek eltűnt, vagy legalábbis én nem találom…Amennyiben nem én bénázok, van ennek valami más oka? 🙂

  Üdvözlettel:

  Válasz
  • kapasindex

   Kedves Balázs!

   A weboldal frissítés alatt áll, és az új felületen még nem látható a grafikon. Dolgozunk rajta, hogy mihamarabb elérhető legyen.
   Köszönöm a türelmét.

   Üdvözlettel
   Kapásindex

   Válasz
   • Friedrich Balázs

    Én is köszönöm a gyors, korrekt választ 🙂

    Üdv.: Balázs

    Válasz
 2. Pál István

  Sziasztok,
  Gyálon vagyunk a Fundy tavon,2022.11.12-én 6:00-15:00 óra között 3 nagy és 1 kisebb pontyot fogtunk, a légnyomás a net szerint 1034. Horgásztársaink zöme csalódottan ment haza 🙁
  Üdv, Pálék

  Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Vissza a Főoldalra!